Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Italya Türk Köyü : Moena - İtalya'da Bir Türk Köyü - Gezginler Kulübü / İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Italya Türk Köyü : Moena - İtalya'da Bir Türk Köyü - Gezginler Kulübü / İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.. Sanki ülkemizden bir yer gibi. Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. Moena'yı türk köyü yapan adam.

İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 4
İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 4 from i12.haber7.net
12 şubat 2014 | toplam okunma: 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür.

İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Moena'da türk nüfus yok aslında. 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. 12 şubat 2014 | toplam okunma: Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Sanki ülkemizden bir yer gibi. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır.

13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ...
13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ... from img-s2.onedio.com
İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. Moena'da türk nüfus yok aslında. Sanki ülkemizden bir yer gibi.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor.

Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya'daki türk köyünden davet var. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç?

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır.

İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 1
İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 1 from i12.haber7.net
Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Moena'yı türk köyü yapan adam.

Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali.

12 şubat 2014 | toplam okunma: italya. Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: